Tjen penge på oddset

Optimer din økonomi. Så har du råd til at spille for mere.

Spille for mere? Det lyder ludomanisk, men sådan skal det ikke forståes.

Hvis du spiller på et odds og forrenter dine penge med fx 10%, så bliver 100 kr. til 110 kr. mens 10.000 kr. bliver til 11.000 kr. Forskellen er til at føle på. Når du oddser, så har du en pulje af penge, som vi kalder for din bankroll. Det kan være 100.000 kr., hvilket er et solidt grundlag at starte på. Dernæst skal du beslutte dig for hvor meget du kan tåle at tabe. Lad os sige du max vil tabe 50.000 kr. Det betyder i princippet at aldrig må have mere end 50.000 kr. ude og svømme samtidig, hvis nu alle dine odds tabes. Men sådan fungerer det ikke helt, også i teorien kan det godt ende med at du står med 30.000 kr. i hånden. Hvis ikke du indarbejder en kalkuleret risiko, så kunne du lige så godt blot have 50.000 kr. rent på bankrullen.

Hvordan spreader du dit bet? Det ene vigtige parameter er omsætningshastighed. Den andet er værdi.

Odds med høj værdi, så du vurderer er fejlsat, fx odds 2, som burde have været 1,5. Her skal du naturligvis lægge flere penge. Dog højst 2% af din bankrulle. 2% af 100.000 kr. er kun 2.000 kr. så der skal gennemspilles en del, for at du kan leve af det. Af den grund alene er det vigtigt du har en så stor bankrulle som muligt. Men lad os sige du har fundet 20 odds med god værdi, som får en 2% indskud – uheldigvis er det langtidsvæddemål som først afgøres ved sæsonudløb, fx vinder og topscorervæddemål. Her kommer parametret med omsætningshastighed ind i billedet.

Hvis du kan forrente dine penge med 5% per spil, så er det jo ikke ligegyldigt, hvor mange spil du kan nå på et år. Skal man så kun gå efter korte spil? Nej, kunsten er at sprede dem. Binder du 40% af din bankrulle i lange væddemål, så har du bundet pengene uden mulighed for agere med dem. Lange væddemål har oftest lidt større sikkerhed, idet de er forbundet med længere tid til at udligne tilfældigheder og formkurvedyk/spikes. I den anden grøft er livebetting, som kræver stort forarbejde. Hvis du på de generelt lavere odds i livebetting skal vinde, så skal du kende kampen ud og ind, fra starter. Du skal kende de 2 startellevere og du skal kunne en masse af start-oddsene i hovedet. Du skal også følge flere udbydere af liveodds, så du kan fælde dem når de laver blot 1 fodfejl. Det er træls og hårdt arbejde, men til gengæld kan du lave 3 væddemål på en kamp og opnå højere omsætning. Men det giver så også en lavere timeløn, da du er tvunget til at følge kampen tæt. Og det gider de færreste at gøre med 20 kampe om ugen, hele året.

 

Der er utallige forskellige udgifter, der eksisterer i det danske folks private finanser. I ens regnskab er der fx. varme. Men der er en masse poster, hvor du kan spare unødvendige udgifter. Her er de bedste gode råd, som du kan bruge gratis.

Den mest sandsynlige metode for dig til at blive kapitalstærk på, er ved hjælp af en privat pension. Det sagde en lærd mand en gang. For den jævne dansker er det gennemsnitligt den mest sandsynlige metode at blive styrtende rig på. Så du bør tænke over, at sætte dig ind i kapitalpension, med de værdifulde alternativer, der findes i din kapitalpension.

Forsikringsdækninger er det vi erhverver sig i håbet om, aldrig at få brug for dækninger. Du skal nøjeseende tænke over dine egentlige behov og ikke gøre som alle andre. Der er nok forsikringsdækninger, du slet ikke har brug for eller som du godt kan være foruden. Det er en reel risiko, du må leve med. Bagefter du har udelukket, så handler det om at barbere dine forsikringsdækninger ned på et meget lavt niveau. Skal din påhængsvognforsikring kun forsikre fx 200.000 dkk eller/og kan du acceptere en selv risiko på 9.000 kroner, hvis dit hjem brænder ned helt?

Pengeinstitutter er ligeledes en udgift, hvor der vil være gode penge at finde. Forskellen mellem de mest kostbare og de mest billige pengeinstitutter er mega stor. Vi snakker om, op imod 3.700 kr. pr. måned for en gennemsnitlig dansk husstand + andelsboliglån. Lån til køb af ejerlejlighed er det største enkelte køb, som man har. Udlån er i den grad det man bør være opmærksom på, hvis du vil forbedre din økonomi. En ting er renter, men også kursen er vigtig. Lånkonvertering er noget, der kan accelerere din økonomiske formåen. En vigtigere faktor er udskydelse af lån. Lån kan forbindes med med forcering af tid. Hvis du kan udskyde f.eks. 14 måneder med at låne og i stedet spare op i denne periode, så får du nedbragt gælden, men også udgifterne til renter.

Har du medlemskab hos et fagforbund, så har du mulighed for at få en del fordelstilbud. Du kan også tænke over at udmelde dig. Der er for resten hurtige penge at spare på en billig fagforening. Nogle lønmodtagere har tvunget fagforeningsvalg i overenskomsten. Men du kan jo altid prioritere kun at have en arbejdsløsheds-kasse. Fagforbund kan supportere dig med almindelige forsikringer og sundhed – så overvej om det er det værd at melde dig ud, hvis du lider af fx kritisk sygdom.

Mad er det område i din privat økonomi, der udgør den største del. Nogle kan overleve for et meget lille rådighedsbeløb, hver md, så er der andre personer, som køber for store summer på fx lækker mad ude i byen. En ting er hvis man køber din mad ude i byen på enten hotel eller fastfood-levering – men den absolut store synder er det mad du køber og opvarmer derhjemme. Her er der det traditionelle køb i supermarkederne, som man tager med hjem. Desværre er vi offer for impulsindkøb, der betyder at kassebonen stiger. Et råd er, at du shopper dine dagligvarer på internettet, på de mange net-supermarkeder. Der kan man købe normale dagligvarer, men også de spændende nye tilbud på måltidskasser.

Du bør udregne dine konti, så du drosler ned indenfor alle steder af din økonomi. Således kan du ende med at have et langt højere beløb til de lækre elementer af hverdagen. Tak fordi du læste denne artikel.